Chlorella – En annan superalg!

Algen chlorella

Bortsett från Spirulina finns det en annan populär alg som används som kosttillskott. Denna alg kan sägas vara ”lillasyster/lillebror” och heter Chlorella!

Likheter och skillnader mellan Chlorella och Spirulina

De stora likheterna är att de båda är blågröna alger och kompletta näringsbomber. De innehåller båda fullvärdigt protein i ungefär samma mängd plus massa nyttiga vitaminer och mineraler.

En skillnad mellan dessa alger är att Chlorella är mycket mindre, skillnaden kan vara upp till 100 gånger. En annan viktig skillnad är att Chlorella har en hård cellvägg vilket Spirulina saknar. Denna cellväggsskillnad resulterar i att Chlorella är bättre på att rensa kroppen från tungmetaller, till exempel kvicksilver. Perfekt att ha i en så kallad Detox-kur. Spirulina däremot är lätt för magen att smälta då den saknar cellvägg.

Positiva hälsoeffekter av Chlorella

I en studie från 2012 kunde man visa att algen ökade aktiviteten hos immunsystemets celler. Detta innebär att du lättare blir frisk och håller dig undan sjukdom.

Bara själva näringsinnehållet ger en positiv effekt på hälsan. Denna superalg innehåller 60 procent protein och upp till 40 procent av den nyttiga omega 3 syran EPA. Utöver detta innehåller den massvis med vitaminer, mineraler och klorofyll.

Som vi nämnde ovan kan man även använda algen för att utföra en detox på kroppen. Detox kurer är aningen omdiskuterade, men testa själv hur du känner dig efteråt!

Chlorella hjälper även mot hjärt och kärlsjukdomar genom att sänka kolesterol och blodsockerhalten. Den har även visat sig främja viktnedgång genom hormonregulation och bättre metabolism.

Vilket märke är det bästa att köpa?

Chlorella
Detta är det bästa pulvret på marknaden enligt oss!

Det chlorellapulver vi rekommenderar är från Healthwell. Klicka här för att läsa mer och köpa! Det finns även som tabletter och kapslar.

Dosering

En lagom dosering av denna alg är 3-4 gram om du är ”nybörjare”. När kroppen fått vänja sig kan du öka till 6-8 gram per dag. Det är inte farligt att överdosera, men man kan bli dålig i magen.

Chlorella Recept

Köper du det i pulverform är det godaste att göra en smoothie eller drink av det. Köper du tabletter är det bara att svälja. Några riktigt goda recept är som följer:

  • 2,5 dl kokosnötsvatten
  • 1/5 banan
  • 8 g proteinpulver med vaniljsmak
  • limejuice
  • 2 teskedar chlorellapulver

Kör i en mixer och njut!

  • 2,5 dl apelsinjuice
  • 1,5 dl hallon
  • 2,5 dl bladspenat
  • 2 teskedar pulver

Kör i en mixer och njut!

Vilken av dessa två alger ska man välja?

Nu kanske du undrar vilken alg du ska välja av Spirulina och Chlorella. Vi gillar såklart Spirulina lite extra, men varför inte variera mellan dem? De har båda sina egna unika egenskaper och en kombination är det bästa!

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.