Hur man lever hälsosamt

Huvudsyftet med den här bloggen är såklart att informera och tipsa om algen Spirulina, men lite hand i hand med det så fokuserar vi också på hur man i allmänhet lever hälsosamt.

Tre tips för ett hälsosammare liv

Vi ska nu ge er tre enkla men mycket effektiva tips för hur ni kan leva ett bättre, friskare och mera hälsosamt liv.

1. Ät nyttig mat!

Hälsosam mat

Vi har tidigare skrivit en specifik artikel om just nyttig mat, men det tål att upprepas igen. Miljontals människor världen över ”misshandlar” sina kroppar genom att stoppa i sig skräpmat och godis. Gör inte detta misstaget!

Ät nyttig mat och se skillnaden, kroppen kommer tacka dig och du kommer må mycket bättre, både fysiskt och psykiskt. Här inkluderar vi såklart Spirulina och Chlorella men annan bra mat är frukt, grönsaker, nötter, fisk med mera. Det viktiga är att undvika raffinerade och processade livsmedel och äta så naturligt som möjligt.

2. Gör en hälsokontroll och se hur du ligger till!

Hälsokontroll

Lite kopplat till punkt 1 så rekommenderar vi er alla till att göra en hälsokontroll för att se hur dina värden ligger till. Kanske får du en obehaglig, men viktig, överraskning.

Dina hälsovärden kan ge dig ovärderlig information om vad du behöver komplettera din kost med och spå vidare. Kanske upptäcker du att ditt järnvärde eller D-vitamin är långt under det rekommenderade. Då kan du enkelt anpassa din kost så du får i dig mer av just det!

En hälsokontroll görs ofta genom blodprov och kan enkelt beställas online, t.ex. på medisera.se

3. Motionera mer!

Denna punkt kanske inte kom som någon överraskning, men att motionera är verkligen viktigt om du vill leva ett hälsosamt liv. Det är extra viktigt i dagens moderna samhället där vi är allt mer stillasittande, antingen på jobbet, hemma i soffan eller framför datorn. Vi människor är byggda för fysiska ansträngningar i stort sett dagligen och vi fungerar allra bäst när så också sker. Återigen kan vi koppla samman detta lite med punkt 2, vid en hälsokontroll kan då få svar, svart på vitt, hur du verkligen ligger till. Kanske inser du då att de verkligen måste ta tag i träningen igen.

Så där, det var 3 punkter för ett hälsosammare liv, hoppas ni uppskattade dem! Kommentera gärna.